Videoland-kijkers krijgen volgende maand een fikse prijsverhoging om de oren

Weer een euro erbij. Videoland wordt duurder.


Dat streamingdiensten duurder worden is helemaal niet gek, dus dat Videoland zijn prijzen met een euro verhoogd is dat ook niet. Procentueel is de prijsverhoging uiteraard wel enorm.

Videoland heeft laten weten dat Plus- en Premium-abonnementen per 20 juni duurder worden. Plus kost nu nog 8,99 euro en Premium 10,99 euro per maand. Dat wordt respectievelijk 9,99 en 11,99 euro per maand. Dat is toch zo'n 10 procent. Het Basis-abonnement van 4,99 euro blijft ongewijzigd.

Reden
"Om dagelijks nog meer exclusieve series, films en docu's van eigen bodem én internationaal aan te bieden" is de voornaamste reden volgens Videoland.

Videoland heeft ondertussen een prima 1,2 miljoen abonnees in Nederland en wist in slechts een jaar tijd met maar liefst acht procent te groeien.

Grote ambities
Eigenaar RTL Group heeft meerdere diensten en wil van in totaal 5,5 miljoen abonnees doorgroeien naar maar liefst 10 miljoen abonnees in 2026. Dit meldt Emerce.

Prijsstijgingen zien we overigens vaker bij de streamingdiensten. Netflix en Disney+ hebben wel vaker de prijs met een euro omhoog gegooid. Goedkopere abonnementsvormen met reclames zullen komende tijd worden uitgerold.NieuwsFilm