'Scream'-acteur ging op zijn knieën om vermoord te worden

De acteur wilde zijn bloederige dood zo snel mogelijk achter de rug hebben.


Acteur Liev Schreiber speelde in de eerste Scream-films het personage Cotton Weary. Nu blijkt dat hij aan scenarist Kevin Williamson had gevraagd om hem af te slachten in Scream 3 - achteraf een grove fout waar hij tot op de dag van vandaag spijt van heeft.

In de originele Scream werd Cotton Weary geïntroduceerd als de man die vastzat voor de moord op Maureen Prescott. Zij was de moeder van Neve Campbells Sidney, de protagonist van de bekende horrorserie.

Eind eraan maken
Pas in Scream 2 kreeg Schreiber een grote rol, maar desondanks was hij vastbesloten dat het tijd was voor hem om een nieuw pad in te slaan. Vandaar dat hij de schrijver van de films had gevraagd om een einde te maken aan zijn personage.
In een interview met QC onthulde Schreiber over deze keus:""Op dat moment in mijn carrière begreep ik de waarde van een franchise nog niet helemaal. Om eerlijk te zijn had ik zoiets van: 'Laat me eruit stappen nu het nog kan. Weggaan nu het nog goed gaat.'"

Grote spijt
Achteraf wenste Schreiber dat hij een betere inschatting had gemaakt. Hij deelde: " Het leek me gewoon leuk om een van de iconische kills van de top te zijn. Ik werkte en deed veel andere dingen in New York in het theater, en ik had gewoon zoiets van: 'Hoe vaak kan ik dit personage spelen?' Nu realiseer ik me dat je dat personage zo vaak kunt spelen als ze willen."Hij voegde eraan toe: "Ik stelde voor dat ze me zouden afkraken. Een deel van dit slag film is dat iemand in de eerste vijf minuten wordt vermoord omdat je niet verwacht dat hij niet doodgaat. Waar ik mezelf nu voor de kop kan slaan, want ik had graag in 'Scream 5' gezeten."

Kijken
Wil je Schreiber in actie zien? De Scream-films kan je nu bekijken bij Pathé Thuis.

NieuwsFilm