Is dit dan de tegenspeler van Jason Momoa in de 'Minecraft'-film?

Om welke precieze rol in de gameverfilming het gaat is nog niet duidelijk.


De liveactionvariant van Minecraft is onderweg, en men is druk bezig met besluiten wie zich mag gaan voegen bij de imposante cast, geleid door hoofdrolspeler Jason Momoa. Nu is bekendgemaakt dat BAFTA-winnaar Matt Berry aan de onderhandelingstafel zit om mee te gaan spelen.

Berry kun je kennen van zijn formidabele vampierrol in What We Do in the Shadows. Verder is hij nu ook bezig met de stopmotionfilm The Inventor, samen met Stephen Fry en Daisy Ridley.

Een nieuwe gameverfilming
Minecraft heeft Jared Hess als regisseur, die eerder al succes boekte met Napoleon Dynamite. Het project verenigt verder Momoa met producent Mary Parent, die beiden eerder hebben samengewerkt aan scifi-epos Dune.


Het filmproject heeft nog geen officiële titel gekregen, maar met deze namen lijkt het helemaal goed te gaan komen. Het spel zelf geeft helaas ook nog geen grote hints weg qua verhaal, behalve misschien dat er veel gebouwd zal gaan worden?

De game
Minecraft zelf is een razend populaire videogame, waarin miljoenen spelers hun eigen werelden bouwen én die van anderen sporadisch met de grond gelijk maken.

Het spel kwam uit in 2011 en werd door diens verbazingwekkende succes overgenomen door Microsoft voor een bedrag van 2,5 miljard dollar. Genoeg reden voor een film dus.


Synopsis
De voorlopige synopsis luidt:"De boosaardige Ender Dragon laat een pad van vernietiging achter zich, waardoor een jong meisje en haar vrienden op pad gaan om de Overworld te redden."

De film staat gepland voor 4 april 2025.

NieuwsFilm