Deze 3 splinternieuwe series veroveren HBO Max, Prime Video en Apple TV+ helemaal

Een wanhopige vlucht uit een dictatuur, vrouwen aan de macht en betere dino's dan die uit 'Jurassic Park'.


Deze week dino's, dino's, dino's op Apple TV+, een wereldwijde groep aan superheldinnen op Prime Video en de strijd tegen het communisme op HBO Max. Benieuwd of het allemaal de moeite waard is? De recensenten van SerieTotaal helpen je verder met jouw volgende serie uitkiezen.

Spy/Master | HBO Max
Een dubbelagent heeft maar enkele dagen om het communistische Roemenië te ontvluchten naar het westen. Op ingenieuze wijze weeft de serie veel tijdlijnen door elkaar en laat hij de kijker niet meer los. Genoeg reden volgens recensent Lydia van Vliet-Meeuwissen voor 4 sterren.

Ze stelde: "Voorafgaand aan elke aflevering wordt een tijdlijn met diverse belangrijke gebeurtenissen afgespeeld, die de kijker een wat completer beeld geeft van het communisme en de context waarin het verhaal zich afspeelt. Het moge duidelijk zijn dat de makers over alle details hebben nagedacht. Het verhaal speelt zich af in 1978 en dat zie je aan alles terug."

Lees de rest van de recensie.

The Power | Prime Video
Wat als de wereld zou worden overgenomen door vrouwen die elektriciteit uit hun vingers schieten? Deze duistere scifi-serie laat een dergelijke wereldrevolutie zien met een kritisch randje, dat maar al te goed de huidige politiek weerspiegelt volgens Stefanie Kok. Ze beloonde de serie met 4 sterren.

Ze vond: "Er blijkt een dunne scheidslijn tussen de kracht gebruiken uit zelfverdediging of voor een gelijkwaardige positie en deze misbruiken om anderen, meestal mannen, aan te vallen of zelfs te vermoorden. Worden de rollen nu omgedraaid en gaan vrouwen mannen onderdrukken? Wat is gerechtvaardigd en wat niet?"

Lees de rest van de recensie.

Prehistoric Planet seizoen 2 | Apple TV+
Een natuurdocumentaire met David Attenborough als voice-over en met Hans Zimmer als componist was überhaupt al een succes geworden, maar voeg dan nog prachtig geanimeerde dinosaurussen toe en je hebt Prehistoric Planet. Kaj van Zoelen kon er geen genoeg van krijgen en prees de film met 4 sterren.

Hij legde uit: "'Prehistoric Planet' volgt in het tweede seizoen ook het stramien van het genre dat Attenborough al decennia presenteert, waarbij de dieren worden geïntroduceerd in hun natuurlijke omgeving en bezig zijn met twee dingen: voortplanten of eten."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm