Met een flinke zak geld kun je nu gave 'Harry Potter' en 'Thor'-memorabilia kopen

Meer dan 1400 iconische stukken uit je favoriete films en series


Propstore presenteert wederom een spectaculaire veilig van filmmemorabilia. De 'Memorabilia Live Auction: Los Angeles 2023' wordt gehouden van 28 t/m 30 juni. En er worden weer genoeg prachtitems ter veiling aangeboden, waar menig filmfan alleen maar van kan dromen.

Op de website worden enkele memorabilia uitgelicht, waaronder het spelbord van Jumanji (1995), Al Pacino's script van Scarface incl. handgeschreven notities, Thor's hamer uit Thor: Love and Thunder, één van Daniel Radcliffe's kostuums uit Harry Potter and the Chamber of Secrets en nog veel meer.

Een jurk van een sterrenstelsel ver ver weg
Stuk voor stuk zijn het bijzondere voorwerpen, maar één hiervan is zo bijzonder dat het uit een sterrenstelsel ver ver weg van ons lijkt te komen, namelijk: de enige echte jurk van prinses Leia, gedragen door Carrie Fisher in Star Wars: Episode IV A New Hope uit 1977.

"Eigenlijk zou de jurk weggegooid worden, zoals bij veel attributen, kostuums en stukken van de set gebeurd is aan het einde van het filmen van Star Wars (Episode VI A New Hope). Maar de jurk werd opgeborgen in een Londense zolder voor dertig jaar. De jurk had behoorlijk wat viezigheid en stof van het opbergen," aldus Brandon Allinger, COO van Propstore.

Nog net zo mooi als in 1977
Maar van die viezigheid en stof is niks meer te zien. Het team van Propstore heeft de jurk weten te restaureren en het kostuum ziet er nog net zo mooi uit als de slotscene uit 1977.Mocht je nog meer memorabilia willen bewonderen dan is dit mogelijk. Op de website van propstore kan je je voor 28 mei registreren voor een complete catalogus met hierin meer dan 1400 iconische attributen, kostuums en onderdelen van de set van bekende films en televisieshows.

NieuwsFilm