Film op verlaten eiland met Joaquin Phoenix zomaar 'on hold' gezet

De acteur is terug naar huis.


Joaquin Phoenix is al decennia lang een van de grootste namen in Hollywood, maar sinds hij een Oscar won voor Joker is hij nóg populairder. Dit betekent echter wel niet dat elke film met de acteur gemaakt wordt. Zijn nieuwste project is namelijk onverwacht stopgezet.

Het gaat hier om The Island, die gemaakt zou moeten worden door de eveneens met een Oscar bekroonde regisseur Pawel Pawlikowski, o.a. bekend van Cold War en Ida. De opnames zouden deze maand normaal gesproken van start gaan in Spanje.

Normaalgesproken
Ja, dat lees je goed, want het gaat helaas niet door. Phoenix zou de hoofdrol voor zijn rekening nemen, terwijl actrice Rooney Mara (eveneens de vrouw van Phoenix), ook in de film te zien zou zijn. Beiden zijn echter alweer vetrokken en terug naar huis gegaan want het project is op dit moment 'on hold' gezet.

Blijkbaar gaan verzekeringsmaatschappijen vandaag de dag voorzichtig om met nieuwe projecten vanwege de stakingen die op dit moment plaatsvinden in Hollywood. Naar verluidt kreeg de filmploeg de avond voor de opnames te horen dat The Island niet verzekerd was en ze dus niet verder mochten gaan.

Wanneer dan wel?
De grote vraag is nu komt het er überhaupt nog wel van? Die kans lijkt wel groot, want de cast, financiers en producenten zijn allemaal al van de partij en willen ook nog gewoon doorgaan met het The Island. Wel is het onduidelijk wanneer de draad weer zal worden opgepakt.

The Island is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een Amerikaans stel, dat in de jaren dertig naar een verlaten eiland vlucht en daar van het land leeft. Wanneer een miljonair voorbijvaart en van het stel een sensatie maakt, komen er allerlei mensen naar het eiland toe, maar daar is het stel niet van gediend...

NieuwsFilm