Ziggo denkt weg te komen met enorme prijsverhoging per 1 juli

Inflatiecorrectie: 8,5% meer per abonnement.


De klanten van Ziggo gaan na 1 juli maar liefst 8,5 procent meer betalen dan dat ze nu doen. Dit houdt bij een gemiddeld abonnement dat je al snel 7 euro meer moet gaan betalen per maand.

Dit nieuws werd in maart 2023 bekend en het stuitte gelijk op heel wat commentaar en online protest. Er zouden al duizenden klanten zijn opgestapt. Toch zet Ziggo door met de prijsverhoging.

Inflatiecorrectie
De reden is simpel. In klantmail schrijft Ziggo: "Zoals ook al eerder gecommuniceerd baseren we de inflatiecorrectie op de CBS-consumentenprijsindex van vorig jaar.

Nu wordt ook duidelijk dat ook de voorwaarden per 1 augustus worden aangepast. Er wordt aangegeven dat de tarieven vanaf nu ook jaarlijks verlaagd zouden kunnen worden als er een negatieve CBS-consumentenprijsindex zou zijn. Klinkt leuk natuurlijk, maar het lijkt vooral een pleister op de zere wond.

Nieuwe info, d.d. 30 mei: Er is slechts 1 jaar geweest met een negatieve consumentenprijsindex (1987) sinds die wordt gemeten, vanaf 1963 .

Opzeggen
Ziggo wijst er ook op dat alle klanten door de de wijziging van de Algemene Voorwaarden of door de inflatiecorrectie hun abonnementen kunnen aanpassen of kosteloos opzeggen. En dan wel voor 1 juli.

Mocht je om je heen aan het kijken zijn, dan kun je voor televisie terecht bij bijvoorbeeld Canal Digitaal. TV-kijken via de kabel is toch al uit de mode.

NieuwsFilm