Prime Video trekt lange neus nu Netflix onder vuur ligt vanwege "wachtwoord-delen"

De streamingsdienst reageert op de actie van Netflix


Het is een controversiële actie: de beslissing van Netflix om het zogenoemde ''password-sharing'' de deur uit te doen. Zoals verwacht krijgt de streamingsdienst het op het internet dan ook even zwaar te verduren. Zelfs streaming-collega Prime Video geeft een reactie op de nieuwe maatregel.

Streamingsdienst Prime Video kon het niet laten om mee te doen met de massale berichtenstorm richting Netflix. Op hun officiële Twitteraccount laten ze dan ook een ondeugende reactie achter.

Password-sharing
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het is nu toch werkelijkheid geworden: Netflix heeft deze week de mogelijkheid tot het delen van één account met meerdere mensen stopgezet. Er wordt hiermee per direct afscheid genomen van het onbegrensde kijken.

Netflix heeft besloten om dit zogenoemde ''password-sharing'' tegen te gaan door een nieuwe maatregel in te voeren. Waar men voorheen zonder problemen op elke locatie de streamingsdienst kon gebruiken, wordt een Netflixaccount nu beperkt tot een huishouden.

Prime Video profiteert
Streamingsdienst Prime Video van moederbedrijf Amazon lijkt weinig begrip te hebben voor de beslissing van Netflix. De concurrent pakt dit moment juist om zichzelf nog even te verkopen.


In een nieuwe Tweet van Prime Video haalt de streamingsdienst een oude tweet van het officiële Netflixaccount uit 2017 terug waarin staat ''liefde is het delen van een wachtwoord." Niet alleen benadrukt Prime hiermee de hypocrisie van hun concurrent, ook laten ze met een screenshot nog even zien dat je op hun streamingsdienst nog wel een account kan delen.

De gevolgen voor Netflix
Wat precies de gevolgen zullen zijn voor de wereldwijde marktpositie van Netflix, gaan we meemaken. Voor nu zal het enkel mogelijk zijn om een account te delen als de eigenaar 4 euro per maand extra betaalt voor het abonnement. Of de animo voor Netflix hetzelfde blijft, is gezien de ontevreden reacties nog de vraag.NieuwsFilm