Wat is er eigenlijk gebeurd met topacteur Jack Nicholson?

De legendarische acteur is al een tijdje met pensioen.


Een definitieve 'beste acteur ooit' verschilt natuurlijk voor iedereen, maar er zijn maar weinig mensen die het oneens met je zouden zijn als je Jack Nicholson deze titel zou geven. Wat doet de legendarische acteur eigenlijk op het moment?

De acteur heeft sinds 2010 niet meer in een film gespeeld. Hij wilde zelf niet zeggen dat dit betekende dat hij officieel met pensioen ging, maar dat is inmiddels wel het geval. Hij zou in 2017 nog in een film genaamd Toni Erdmann spelen, maar dit kwam er nooit van.

Klassiekers
Nicholson maakte in 1956 zijn acteerdebuut in de serie Matinee Theatre. Twee jaar later had hij een van de hoofdrollen in zijn eerste speelfilm The Cry Baby Killer. Dit trapte een van de meest legendarische acteercarrières ooit af.

In 1970 kreeg de acteur zijn eerste Oscarnominatie voor zijn werk in de film Easy Rider. Dit was de eerste van zijn twaalf nominaties. Verder kreeg hij namelijk nog nominaties voor Five Easy Pieces, The Last Detail, Chinatown, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Reds, Terms of Endearment, Prizzi's Honor, Ironweed, A Few Good Men, As Good as It Gets en About Schmidt. Hiermee is hij de meest genomineerde acteur in de geschiedenis van de Oscars.

"Pensioen"
Naast de benoemde films is Nicholson bij de meeste mensen vooral bekend als Joker uit Batman (1989) en Jack Torrence uit The Shining. Regisseur Mike Flanagan benaderde Nicholson voor een cameo-rol in de vervolgfilm Doctor Sleep. Nicholson weigerde en wenste de crew succes met de film.


Jack Torrence zat alsnog in de film, maar hij werd gespeeld door Henry Thomas. In 2010 speelde de acteur nog in twee laatste films: I'm Still Here en How Do You Know. Na deze films besloot Nicholson na 57 jaar een punt te zetten achter zijn acteercarrière. Destijds wilde hij het nog geen officiële pensionering noemen.

Nieuwe film?
Onlangs was Nicholson voor het eerst in tijden weer in het openbaar gespot bij een basketbalwedstrijd van de Warriors tegen de Lakers. Na afloop deelde hij nog zijn handtekening uit aan fans. De fans blijven ondanks het pensioen van Nicholson natuurlijk altijd hopen dat de acteur nog een keer gaat acteren in een nieuwe film.


Een fan vroeg ook aan Nicholson: "Werk je nog aan nieuwe films, Jack?". De acteur had een duidelijk antwoord: "Nee." De 85-jarige acteur blijft voorlopig dus gewoon genieten van zijn pensioen.

NieuwsFilm

meest populair