'How to Have Sex' wint de belangrijkste jonge talenten-prijs op Cannes

Een mooie kickstart voor de carrière van de makers.


Voor de makers van How to Have Sex was deze editie van het filmfestival van Cannes in ieder geval onvergetelijk: voor hun film wonnen ze de 'Un Certain Regard'-prijs, de belangrijkste prijs van het festival voor aanstormend talent.

Veel cast- en crewleden zijn relatief nog erg jong (en onbekend); zo ook de 29-jarige schrijfster/regisseuse Molly Manning Walker. Ze is al sinds 2012 actief in de filmindustrie, ook als cinematografe, maar dit is haar eerste langspeelfilm.

Oppervlakkig thema met diepgang
Drie Britse tienermeisjes gaan op een 'overgangsritueel-vakantie' (drinken, uitgaan, en uitgaan), in wat de beste zomer van hun leven zou moeten zijn.

Hoogstwaarschijnlijk zal dit allemaal net even wat minder prettig verlopen als van tevoren gedacht.

Rennen uit de taxi
Om haar prijs op te halen moest regisseuse Walker snel terugvliegen naar Cannes en kwam ze daarom, in t-shirtje en sportbroekje, al sprintend uit de taxi de zaal vol smokings binnenrennen om haar prijs op te halen; prijsuitreiker John C. Reilly zong van tevoren nog even een liedje om voor haar wat tijd te rekken.


How to Have Sex wordt later dit jaar uitgegeven via streamingdienst MUBI; over eventuele bioscoopreleases is momenteel nog niets verteld.

NieuwsFilm

meest populair