'The Little Mermaid' maakt een vliegende start aan de Box Office

De film lijkt financieel succesvol te worden


Afgelopen donderdag ging The Little Mermaid wereldwijd in première. De nieuwste live-action remake van 'het huis van de muis' kreeg al voor de release de benodigde kritiek. Het blijkt echter dat de gloednieuwe film van regisseur Rob Marshall de bioscoopkassa's flink zal laten rinkelen.

The Little Mermaid is alweer de zestiende live-action remake van Disney. Het concept om bekende animatiefilms van vroeger in een nieuw jasje te steken blijkt uiterst goed uit te pakken voor de filmstudio. The Little Mermaid lijkt momenteel een vliegende start te maken bij de Box Office.

Box Office
Naar verluidt gaat The Little Mermaid alleen al in Amerika tussen de $120 en $130 miljoen dollar ophalen dit weekend. De film wist op de dag van de première al een indrukwekkende $38 miljoen dollar naar binnen te harken.

Met een productiebudget van $250 miljoen dollar heeft de live-action remake dergelijke Box Office-resultaten ook keihard nodig. Hoeveel de film wereldwijd zal ophalen dit weekend is momenteel helaas nog niet te zeggen.

Recensies
Alhoewel de film bij de filmcritici gemiddeld aanslaat, met een score van 67% op rottentomatoes.com, lijkt het publiek helemaal verkocht te zijn. The Little Mermaid krijgt op rottentomatoes.com namelijk een publieksscore van maar liefst 95%.Veel recensenten prijzen de acteerprestaties van actrice Halle Bailey en noemen haar "een openbaring, het hart en ziel van de film". Ook worden de muziek en zangkunsten van de cast geprezen.

Cast
Naast Halle Bailey heeft The Little Mermaid een indrukwekkende cast samen weten te krijgen. Zo zijn er onder andere ook rollen weggelegd voor Javier Bardem als Koning Triton en Melissa McCarthey als de kwaadaardige Ursula.The Little Mermaid is nu te zien in de bioscoop. Bekijk de trailer hieronder:NieuwsFilm

meest populair