De eerste 'Transformers'-film is al ruim 30 jaar oud en nog steeds de beste in de reeks

Wordt die film eindelijk overtroffen?


Binnenkort komt Transformers: Rise of the Beasts uit in de bioscoop. Dit wordt alweer de zevende film in de moderne reeks en fans hopen dat het de beste Transformers-film ooit gaat worden. Tot op heden wordt The Transformers: The Movie uit 1986 gezien als de beste Transformers-film.

De lat ligt niet bepaald hoog als het gaat om Transformers-films. De films van regisseur Michael Bay waren flinke kaskrakers, maar werden altijd bizar slecht ontvangen door critici. De situatie was voor The Transformers: The Movie juist het tegenovergestelde.

The Transformers: The Movie
In 1984 ging het eerste seizoen van de animatieserie The Transformers van start. De serie diende in eerste instantie als een verlengstuk van de gelijknamige speelgoedlijn van Hasbro. Het bedrijf wilde in verversing van de speelgoedlijn, wat leidde tot de film.

Veel prominente personages als Optimus Prime kwamen daardoor dan ook aan hun eind in de film om ruimte te maken voor nieuwe personages als Hot Rod. De film was een financiële flop, maar door de jaren heen heeft het een enorme cultstatus gekregen en wordt het nog steeds gezien als de beste Transformers-film.

Peter Cullen
Éen van de meest memorabele momenten uit de film, is het gevecht tussen Optimus Prime en Megatron. Prime won het gevecht, maar de autobot-leider liep tijdens het gevecht teveel schade op en overleed niet lang erna.


Stemacteur Peter Cullen spreekt al sinds het eerste seizoen van de serie de stem in van Optimus. Dit heeft hij daarna nog in alle films gedaan en is binnenkort weer te horen in Rise of the Beasts.

Unicron
We weten inmiddels dat de grote vijand in Transformers: Rise of the Beasts niemand minder dan de planeet eter Unicron is. Dit is iets wat de nieuwe film en de eerste film uit de jaren 80 gemeen hebben. De stem van Unicron werd in de oude film ingesproken door niemand minder dan de legendarische regisseur Orson Welles (Citizen Kane, Touch of Evil).


In Rise of the Beasts krijgen we Unicron voor het eerst in 36 jaar weer op het witte doek te zien en te horen. De stem wordt deze keer ingesproken door Colman Domingo (Fear the Walking Dead). Transformers: Rise of the Beasts is vanaf 7 juni te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair