Hoe is het nu met de dodelijke en onverslaanbare 'T-1000' uit 'Terminator 2: Judgment Day'?

Hoe staat het ervoor met Robert Patrick?


De T-1000 uit Terminator 2: Judgment Day is voor velen één van de meest iconische schurken in de filmgeschiedenis. De rol zette topacteur Robert Patrick definitief op de kaart gezet. Wat doet de T-1000-acteur eigenlijk op het moment?

Robert Patrick zal voor altijd het meest bekend staan voor zijn acteerwerk als de T-1000 in James Cameron's iconische vervolg, maar de acteur heeft in de jaren erna nog in tientallen films en series gespeeld.

Start
Patrick maakte in 1987 zijn acteerdebuut in de B-film Equalizer 2000. De jaren erna had hij rollen in gelijksoortige films, maar in 1990 speelde Patrick in zijn eerste 'grote' film, namelijk Die Hard 2.

De rol die hij het jaar erna in T2 speelde, is natuurlijk zijn meest bekende rol. Hij heeft de rol van de T-1000 ook nog in andere films als Last Action Hero en Wayne's World gespeeld. Dit waren kleine cameo-achtige rollen.

Recent werk
In recente jaren heeft de acteur veel succes geboekt op TV. Onlangs had hij bijvoorbeeld prominente rollen in de populaire series 1923, Peacemaker en The Night Agent en gastrollen in The Walking Dead en MacGyver.


Ook speelt de acteur nog in veel films. Zo was hij te zien in de actiefilms Honest Thief met Liam Neeson en The Protégé met Michael Keaton.

Komende rollen
Patrick heeft zijn volgende prominente rol in een hitserie al gereserveerd; hij is namelijk te zien als Shane Langston in het tweede seizoen van de Prime Video-serie Reacher met Alan Ritchson in de hoofdrol. Hij neemt de rol over van Rory Cochrane, die wegens een volgeboekte agenda niet kon zijn rol ook in het tweede seizoen te spelen.Ook heeft hij al de opnames van twee nieuwe films afgerond; Hounds of War met populaire actiester Frank Grillo en Hot Bath An' a Stiff Drink 2

NieuwsFilm

meest populair