Emma Watson uit 'Harry Potter' liet deze waanzinnige filmrol glippen

En die rol kwam uiteindelijk in handen van Emma Stone.


Uiteraard zal Emma Watson weinig te klagen hebben. Ze speelde al in vele films en ze wist een ster te worden met haar rol als Hermione in de Harry Potter-filmreeks. Toch liet ze een andere grote rol aan zich voorbijgaan.

De Britse actrice, in 1990 geboren in Parijs, weigerde namelijk de hoofdrol in de succesvolle film La La Land uit 2016 van regisseur Damien Chazelle. Hier had ze overigens wel een goede reden voor, al zal ze achteraf best wel even gebaald hebben.

Emma Stone
De hoofdrol in La La Land belandde uiteindelijk bij Emma Stone (Cruella), maar daarvoor werd de rol van Mia al aangebonden aan Watson. In gesprek met SiriusXM's Town Hall liet ze in 2017 weten waarom ze 'nee' zei.

"Het is frustrerend wanneer je naam al aan een project wordt verbonden dat nog niet van start is gegaan. Dat wordt gedaan om mensen in een vroeg stadium naar de film te laten uitkijken," aldus Watson.

Beauty
"Helaas is er dan vaak nog niet alles definitief en dat was bij mij dus ook het geval," vertelde de actrice open en eerlijk. Ze gaf daarnaast aan dat ze al haar tijd kwijt was aan Beauty and the Beast van Disney die in 2017 verscheen.


"Ik moest leren paardrijden, ik moest leren dansen, ik had maandenlang zangles," zei Watson. "Ik kon niet zomaar ook nog eens aan een andere film meedoen. Ik heb hard moeten werken voor de rol van Belle, dus het was gewoon te lastig om daarnaast nog aan een andere film mee te doen''.

Miles Teller
Overigens was ook Ryan Gosling niet de eerste keuze voor La La Land. Whiplash-acteur Miles Teller zou eigenlijk met Emma Watson het belangrijkste duo in de film hebben moeten vormen.


Je kunt La La Land streamen op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair