Deze 3 splinternieuwe series veroveren Prime Video, HBO Max en Disney+ volledig

Chinese mythologie komt tot leven, een onbeschaamde actiesoap en een non die de aarde zal redden van een superapp.


De cast van Everything Everywhere All At Once zie je grotendeels terug in deze gloednieuwe Disney-serie, terwijl op Prime Video er een lekkere actiesoap is uitgekomen. Verder houdt men op HBO Max het ook niet zo vroom... Kortom, meer dan genoeg keuze deze week volgens de recensenten van SerieTotaal.

American Born Chinese | Disney+
Volgens de rigide structuur van een sitcom komen figuren uit de Chinese mythologie tot leven in Amerika. De serie haalt duidelijk inspiratie uit oudere wuxiafilms en heeft imposante actiesequenties, maar soms wordt het verhaal iets te simpel verteld volgens recensent Jacoline Maes.

Zij gaf de serie 3 sterren, en lichtte toe: "'American Born Chinese' is met name een vermakelijke serie, die weer een stap zet richting het diversifiëren van het medialandschap. Hopelijk kan het stap voor stap wel allemaal iets minder expliciet."

Lees de rest van de recensie.

Citadel | Prime Video
Deze actieserie keert helemaal terug naar de foute jaren van 007 en vult zijn verhaal over een geheime organisatie, die de wereld moet redden, met technische snufjes, onwaarschijnlijke stunts en nog meer van dergelijke fanfare. Terence Shea vond vooral dat de makers zo in een gat in de markt sprongen voor fout spionnendrama.

De serie kreeg van hem 3 sterren, en hij vertelde: "Geen tekort aan intriges en familiedrama in 'Citadel' en dat is pas het begin: behalve de aangekondigde spin-off eindigt dit seizoen met een sappige cliffhanger aangezien het tweede seizoen al is besteld. Het 'Citadel'-universum is geboren: de avonturen van James Bond & co. in Meerdijk."

Lees de rest van de recensie.

Mrs. Davis | HBO Max
Non Simone moet de Heilige Graal vinden om een almachtige superapp te stoppen die de wereld heeft overgenomen. Dit maffe plot wordt verder versterkt met veel grappige momenten en goed acteerwerk, maar veel meer wordt de serie niet (tot het plots een spectaculair einde krijgt).

Terence Shea vond de serie 3 sterren waard en stelde: "'Mrs. Davis' zou iets beter zijn geweest als de serie geen constante stroom van heerlijk ongehinderde creativiteit was geweest. Het is spannend, het kijkt lekker weg, maar het blijft een kleurrijk, afstandelijk avontuur - Simones emoties komen goed aan, maar het geheel komt niet erg dichtbij."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm

meest populair