Vervolg misselijkmakende horrorfilm 'Terrifier' moet nog extremer worden

De griezelige clown wordt nóg angstaanjagender


Niet alleen de moordlustige Winnie the Pooh zette de horrorwereld de laatste tijd op zijn kop. Ook de griezelige Art the Clown uit de slasherfranchise Terrifier joeg mensen de stuipen op het lijf. En hij is nog lang niet klaar. De plannen voor Terrifier 3 zijn al gemaakt.

Na het succes van de gruwelijke Terrifier 2 die vorig jaar uitkwam, zat een derde deel er natuurlijk aan te komen. De makers laten weten alles uit de kast te willen halen voor dit nieuwe vervolg.

Gruwelen met Art the Clown
Wie denkt met films als The Evil Dead en Saw de gruwelijkste, bloederigste kant van de horrorindustrie gezien te hebben, heeft het goed mis. Met zijn overdreven geweld en over-the-top special effects liet slasherfilm Terrifier 2 zijn kijkers walgen als nooit tevoren.

De horrorfranchise vertelt het verhaal van de moordlustige clown Art, die op een afschuwelijke wijze een einde wil maken aan de levens van jonge, onschuldige mensen.

Vaarwel 'low-budget'
Met dank aan het succes van de films, wordt het budget voor de franchise hoger en hoger. Zo werd de eerste film gemaakt met een budget van 35.000 dollars en leverde het een opbrengst van ruim 76.000 dollar op. De tweede film had een budget van 250.000 dollar en leverde een indrukwekkende 15 miljoen dollar op.Regisseur van de film Damien Leone laat weten van plan te zijn om de franchise naar een nog extremer level te tillen. Hij vertelt: "Terrifier 3 wordt weer een grensverleggende toevoeging aan het horrorgenre." Met het hoogste budget tot nog toe, van tussen de 1 en 10 miljoen dollar, moet dat vast lukken.

NieuwsFilm

meest populair