'Frozen' niet langer de op een na succesvolste animatiefilm

De Disney-film is na lange tijd ingehaald.


Disney's Frozen-films zijn lange tijd de twee succesvolste animatiefilms aller tijden geweest. De eerste Frozen was van 2013 tot de tweede film uitkwam de meest succesvolle animatiefilm ooit. Zojuist is de film gepasseerd door een nieuwe hit.

Eerder dit jaar veroverde The Super Mario Bros. Movie bioscopen over de hele wereld. De animatiefilm is met een wereldwijde omzet van ruim 1.28 miljard dollar veruit de meest succesvolle film van het jaar en heeft nu Frozen ingehaald op de wereldwijde box office.

Nummer twee
Op de wereldwijde box office heeft de eerste Frozen 1.284 miljard dollar omgezet. De enige film die dit record ooit verbrak, was het vervolg. Frozen 2 zette maar liefst 1.4 miljard dollar om. The Super Mario Bros. Movie heeft nu 1.285 miljard dollar omgezet, waarmee het de op een na beste animatiefilm aller tijden is.

De kans is heel klein dat het ook het record van Frozen 2 gaat verbreken, maar de film zou best nog het record van The Incredibles 2 kunnen verbreken voor meest succesvolle animatiefilm in de Verenigde Staten.

Succes
The Super Mario Bros. Movie werd niet door alle critici geprezen, maar dat had totaal geen effect op de enthousiaste fans die wereldwijd massaal de film zijn gaan kijken.


Onze recensent Arjan Welles gaf de film vier sterren en noemde het "een heerlijke kleurrijke gameverfilming die met zorg en goed onderzoek is verwerkt." De volledige recensie lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair