Dit goed bekeken levensverhaal op Netflix wil je zeker niet missen

De docu Tina staat op Netflix: Tina Turner overleed afgelopen maand.


Op 24 mei overleed de Queen of Rock 'n' Roll en daar stond de complete wereld zeker even stil bij. Ook Netflix komt nu met een eerbetoon aan zangeres Tina Turner door de docu Tina online te zetten, die gelijk in de Netflix Top 10 staat.

De muzikale documentaire Tina van regisseurs Daniel Lindsay en T.J. Martin verscheen in 2021 en wordt door Netflix omschreven met woorden als "inspirerend, intiem" en "rockumentaire".

Sterk ontvangen
Op Rotten Tomatoes staat Tina op een ijzersterke 92 procent na 92 recensies en het publiek is het daar helemaal mee eens gezien de Audience Score van eveneens 92 procent.

FilmTotaal-recensent Kaj van Zoelen kwam tot 3,5 ster en concludeerde: "Tina besteedt veel meer aandacht aan haar leven en carrière van de afgelopen veertig jaar, waardoor dit ook veel meer dan eerdere biografieën een verhaal is over veerkracht, overleven en uiteindelijk zelfs ware liefde."

Nu op Netflix
Wil je de docu van 118 minuten graag even zien, dan vind je deze nu hier op Netflix.


De docu ging tijdens het Berlin International Film Festival in 2021 première en bekende personen als Angela Bassett, Oprah Winfrey, Kurt Loder, Katori Hall, Erwin Bach, Carl Arrington, Jimmy Thomas, Le'Juene Fletcher, Rhonda Graam, Roger Davies en Tina Turner zelf werkten aan de docu mee.

NieuwsFilm

meest populair