Tom Cruise is gefrustreerd: nieuwe 'Mission: Impossible' in hoekje geduwd door Christopher Nolan

IMAX-theaters gaan het behoorlijk druk krijgen deze zomer.


In juli barst er een titanenstrijd van jewelste los in de bioscopen. En dan hebben we het niet over de veelbesproken strijd tussen Oppenheimer en Barbie, twee totaal verschillende films die in hetzelfde weekend de Amerikaanse bioscopen bereiken.

Nee, het gaat hier over Oppenheimer versus Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1. Volgens een verslag van Puck News zou het namelijk zo zijn dat Tom Cruise allesbehalve blij is met het aantal IMAX-schermen dat Oppenheimer in juli opslokt.

Ethan Hunt vs. Oppenheimer
Dead Reckoning Part One heeft een budget van bijna 300 miljoen dollar en heeft dan ook alle arsenaal nodig om flinke winst te gaan maken. De film verschijnt echter een week vooraf aan Oppenheimer en Barbie.

Christopher Nolan heeft met zijn 100 miljoen dollar kostende Oppenheimer echter alle IMAX-schermen in Noord-Amerika voor drie weken weten te boeken. En dit zit de zevende Mission: Impossible natuurlijk goed in de weg.

Furieuze Cruise
Dead Reckoning gaat hierdoor dus welgeteld één week op IMAX-schermen in Amerika draaien, en daar zou Cruise woest op hebben gereageerd richting de bazen van Paramount.Dit is natuurlijk een lastig scenario. Nolan heeft zijn hele film opgenomen op IMAX-formaat en is erg trouw geweest aan het merk. En daarnaast heeft Nolan daardoor de macht om zoveel IMAX-schermen op te eisen.

Cruise laat spierballen zien
Maar dan is er Cruise, de man die met Top Gun: Maverick eigenhandig de bioscopen 'heeft gered'.


Cruise zou nu alles op alles hebben gezet om ervoor te zorgen dat Mission: Impossible in elk geval op zoveel mogelijk grote schermen (non-IMAX) komt te draaien. Maar daardoor zouden Oppenheimer en Barbie weer benadeeld kunnen worden. Het schijnt dat hij zelfs de eigenaren van bioscoopketens persoonlijk heeft benaderd om dit voor elkaar te krijgen.

NieuwsFilm

meest populair