'Beetlejuice 2' wordt gemaakt met de ''ouderwetse effecten" van het eerste deel

Verwachte dus geen overdadige CGI in de sequel van Tim Burton.


Een van de dingen die de eerste Beetlejuice zo memorabel maakt, is het vernuftige gebruik van praktische speciale effecten, die nog steeds een bepaalde charme hebben die CGI nooit kan overtreffen.

Het is dan ook heel mooi nieuws dat dit type effecten nog steeds toegepast zal worden in Beetlejuice 2, het langverwachte vervolg van de Tim Burton-film met Michael Keaton.

Praktisch boven CGI
Keaton kwam afgelopen week opdagen tijdens een VIP-evenement waarbij Batman (1989) werd vertoond, gevolgd door The Flash, waarin Keaton ook een grote rol speelt.

De acteur onthulde tijdens een Q&A na afloop dat Beetlejuice 2 niet alleen qua personages trouw blijft aan het geliefde eerste deel, maar ook qua technieken waarmee de film gemaakt wordt.

Vrolijke hereniging
Keaton zei er het volgende over:

"Beetlejuice is de meeste f-ing lol die je kunt hebben bij het maken van een film. Het is zo geweldig allemaal. En weet je waardoor? We maken de film precies zoals het eertse deel. In de wachtkomer voor het hiernamaals zit een vrouw aan een visdraad te trekken om de staart van een kat te laten bewegen. Alles wat we praktisch kunnen doen, doen we praktisch."Creatieve vrijheid
En nu, na jaren van valse starten, wordt de film dus eindelijk gemaakt. Keaton geeft aan dat hij en Burton dat mogen doen op hun eigen voorwaarden:

"Burton en ik hebben hier jaren over gepraat, maar er nooit iets over gedeeld. We hebben beiden altijd gezegd dat we de sequel dolgraag willen maken. Maar we waren het er ook over eens dat dit zoveel mogelijk op dezelfde manier als bij de eerste gedaan moet worden.

We bedenken heel veel ter plekke, en er worden dingen met de handen gemaakt in plaats van met computers. Het is de meeste lol die ik in jaren heb gehad op een filmset."


Alfred Gough en Miles Millar schreven het script van de film, die in september 2024 moet verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair