Dit plotgat in de scifi-horrorfilm 'Signs' zorgt voor terechte vraagtekens

De film heeft een opvallend plotgat.


M. Night Shyamalan heeft een een bijzondere carrière achter de rug. Momenteel is hij weer helemaal terug met kleinschalige thrillers als Split en Knock at the Cabin, maar voor deze films leek zijn carrière voorbij door zijn vele flops. Eind jaren 90 tot begin 2000 werd de regisseur echter gezien als de volgende Steven Spielberg, deels door het succes van Signs.

Signs is zonder twijfel een van Shyamalan's populairste films en was destijds ook een daverend financieel succes. Met een budget van 72 miljoen dollar zette de film wereldwijd maar liefst 408 miljoen dollar om. Toch heeft de film ene redelijk duidelijk plotgat.

Signs
Omdat de film inmiddels al meer dan twintig jaar oud is, lees je hieronder nog even de synopsis om je geheugen op te frissen:

Een voormalige dominee, een weduwe die met zijn kinderen en broer op een boerderij in Pennsylvania woont, vindt mysterieuze graancirkels in hun velden, wat suggereert dat er iets angstaanjagenders gaat komen.

Water
Iedereen die de film gezien heeft, weet natuurlijk dat de mysterieuze graancirkels een voorbode waren voor de komst van buitenaards leven. De aliens blijken een zwakte te hebben voor water. Hieronder zie je de scène waarin de Hess-familie (Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin en Abigail Breslin) achter dit feit komt en de alien weten te verslaan.


Deze zwakte creëert een plotgat: als de aliens niet tegen water kunnen, waarom zouden ze dan een planeet binnenvallen die voor 71% oppervlaktes heeft bestaande uit water?

Uitleg
Door de jaren heen hebben fans meerdere verklaringen bedacht voor dit plotgat. Zo wordt er gezegd dat er een kans bestaat dat de aliens nooit hebben geweten dat water dodelijk voor ze is en ze het nog nooit zijn tegengekomen.


Het is immers ook vrij zeldzaam om water tegen te komen op andere planeten dan aarde in het echte leven.

NieuwsFilm

meest populair