Zoon van Roger Moore over Amerikaanse James Bond: "belachelijk, het is butterscotch"

Zoon van Roger Moore over Amerikaanse James Bond: "belachelijk, het is butterscotch"

En een vrouwelijke Bond: misschien een film met Jane of Jemima Bond?

In 2017 overleed de Britse acteur Sir Roger George Moore, oftewel Roger Moore, de acteur die zeven keer James Bond speelde in de bekende franchise die over een aantal jaar een zesentwintigste deel moet krijgen.

Veel mensen hebben zich al uitgelaten over de opvolger van de meest recente 007, Daniel Craig. Nu komt daar de zoon van wijlen Roger Moore bij. De 56e jarige Geoffrey 'Jaffa' Moore is over een ding glashelder: het mag geen Amerikaan zijn.

Britse Bond
In gesprek met The Express zei de zoon dat de rol zeker gespeeld moet gaan worden door een Brit. "Ik bedoel, er is veel talent, maar hij moet Engels zijn", aldus Moore. "Het is belachelijk om te denken dat Bond een Amerikaan is."

"Zelfs als hij een onberispelijk accent heeft, moet hij Brits zijn. Het is een Engelse franchise," aldus Jaffa. "Het is butterscotch en rode telefooncellen en 'His Majesty the King'."

Een vrouw dan?
Zoals zoveel mensen ziet ook Jaffa niks in een vrouwelijke James Bond. "Ik bedoel, ze kan 006, 008 of 009 zijn..." En: "In de laatste Bond denk ik dat dit tot verwarring leidde. Dat zij [Lashana's personage Nomi] 007 was en toen zei: 'Ik moet het teruggeven aan Bond. Het is zijn nummer'."


"Dus ik denk dat dat heel goed is. Ik denk dat ze dingen aan het uitproberen waren," aldus Jaffa. "Misschien komt er een 'van de filmmakers van James Bond' een film met Jane of Jemima Bond' of wat dan ook."

De James Bond-acteurs
De eerste James Bond was uiteraard de Schot Sean Connery en - ergens wel opvallend - speelde de Australische acteur George Lazenby de rol ook een keer in On Her Majesty's Secret Service (1969).


Na Moore, die de rol vervulde van 1973 tot en met 1985, werd 007 twee keer gespeeld door de Welshman Timothy Dalton en daarna stond de Ier Pierce Brosnan vijf keer in de schoenen van de geheim agent. De Engelsman Craig speelde de rol ook vijf keer.

NieuwsFilm

meest populair