Netflix verplicht Zack Snyder om de scifi-film 'Rebel Moon' onder de 2 uur te houden

Alles voor het algoritme.


Netflix heeft regisseur Zack Snyder gevraagd om zijn aankomende scifi-film Rebel Moon onder de twee uur te houden. Films met een kortere speelduur doen het namelijk veel beter op de streamingdienst.

Streamingdiensten als Netflix werken met allerlei algoritmes om inzicht te krijgen in wat voor content het beste werkt op hun platform. Het gaat dan onder meer om genre, speelduur en zelfs concrete inhoud.

Duidelijk verzoek
Dit jaar pakt Zack Snyder (Justice League) uit met Rebel Moon. Volgens Snyder voelde hij zich min of meer genoodzaakt om Rebel Moon in twee delen te knippen nadat Netflix hem vroeg om de speelduur onder de twee uur te houden.

"Netflix vertelde me dat films die minder dan twee uur duren het op een of andere manier veel beter doen op de streamingdienst", vertelt de filmmaker in een interview met Vanity Fair. "Best gek, wanneer mensen wel een serie van acht afleveringen aan één stuk door kijken".

Personages centraal
Snyder vond niet dat hij Rebel Moon eer aan zou doen met één film van onder twee uur. Daarom stelde hij Netflix voor om het project om te delen in twee stukken.

"Het is de bedoeling dat de kijker iets om deze personages gaat geven. Het is een verhaal over hoe mensen ten goede kunnen veranderen en dat viel gewoon niet te vertellen in een enkele film", aldus de regisseur.

NieuwsFilm

meest populair