Anthony Hopkins blikt op hilarische manier terug op zijn Marvel-films: "doelloos"

Anthony Hopkins blikt op hilarische manier terug op zijn Marvel-films: "doelloos"

Hopkins staat liever niet voor een green screen.

Sir Anthony Hopkins is een legendarische acteur die vooral bekend staat voor zijn werk in films als The Silence of the Lambs, The Father, maar hij is ook niet vies van blockbusters. Zo speelde hij bijvoorbeeld Odin in het Marvel Cinematic Universe. Hopkins blikt daar nu op terug.

Hopkins was in de eerste drie Thor-films te zien als Odin. De acteur deelt nu zijn opvallende mening over deze producties en acteren voor een green screen.

Doelloos
In een nieuw artikel van The New Yorker vertelde Hopkins het volgende over zijn ervaring met producties van Marvel Studios en de rol van Odin:

"Ze hebben me in een harnas gehuld; ze schoven me een baard toe. 'Ga op de troon zitten, schreeuw een beetje.' Als je voor een green screen zit, is het doelloos acteerwerk."

Green screens en volgende film
Het sentiment dat acteren voor een green screen nogal doelloos is voor acteurs is niks nieuws. Sir Ian McKellen vertelde bijvoorbeeld dat hij zich ellendig voelde op de set van The Hobbit-films vanwege het overmatige gebruik van green screens.


Hopkins speelt binnenkort wel weer in een film die ongetwijfeld gebruik heeft gemaakt van green screens: Zack Snyder's Rebel Moon voor Netflix. Gelukkig voor Hopkins hoeft hij alleen een stem in te spreken en hoeft hij niet voor green screens acteren.

NieuwsFilm

meest populair