Verwacht geen CGI in 'Oppenheimer' van Christopher Nolan: "Ultieme schaal"

Verwacht geen CGI in 'Oppenheimer' van Christopher Nolan: "Ultieme schaal"

De regisseur pakt weer uit!

De release van Oppenheimer komt steeds dichterbij en al maanden kijken fans van de geprezen filmregisseur Christopher Nolan uit naar de epische film. Nu is er nog meer reden voor enthousiasme: hij gebruikte nauwelijks CGI voor de gloednieuwe blockbuster.

Nolan is een man die dichtbij de werkelijkheid probeert te blijven. Althans, qua special effects. Het ontplofte vliegtuig in zijn vorige film Tenet was daar het ultieme bewijs van. Ook in Oppenheimer maakt hij zo weinig mogelijk gebruik van visuele effecten.

Explosies
"Ik heb veel explosies in veel films gedaan", vertelt de regisseur in gesprek met Empire. Volgens Nolan kunnen we dan ook uitkijken naar iets soortgelijks (dat kan ook nauwelijks anders) in Oppenheimer.

"Er is iets unieks aan met de hele cast in het midden van een woestijn zijn in de nacht en daar enorme explosies vastleggen", aldus Nolan. "Je kan het niet laten om terug te keren naar het moment waarop ze dit deden op de ultieme schaal."

Verbazingwekkend
Volgens de regisseur zijn de risico's dan eigenlijk ook hartstikke relevant in de film: "Ze hadden in hun achterhoofd dat er een mogelijkheid was dat ze de atmosfeer in brand zouden steken. Het was behoorlijk verbazingwekkend om aan dat soort spanning deel te nemen."



NieuwsFilm

meest populair