Deze megaflop zorgde ervoor dat Arnold Schwarzenegger het even niet zag zitten

Deze megaflop zorgde ervoor dat Arnold Schwarzenegger het even niet zag zitten

Ook megaster Arnie heeft wel eens mindere tijden gekend.

Arnold Schwarzenegger geldt als een van de grote filmiconen uit de jaren '80 en '90, maar ook de Oostenrijkse Eik heeft een enkele dip hier en daar gehad.

Vanaf de eerste Terminator-film uit 1984 tot 1993 waren zo goed als alle films van Arnie grote successen. Tot in 1993 de film Last Action Hero verscheen.

Flinke teleurstelling
De film van John McTiernan moest een van de grote successen van de filmzomer 1993 worden, maar had een openingsweekend van slechts 15 miljoen dollar.

Dat kwam deels door de zeer lauwe reacties van critici en fans, maar ook door het feit dat Jurassic Park die hele zomer de bioscopen domineerde.

Openhartige Arnie
In de nieuwe Netflix-docuserie Arnold gaat de acteur in op het floppen van Last Action Hero:

"Toen Last Action Hero verscheen, had ik mijn piek als acteur bereikt met Terminator 2. Die film was werelwijd de meest succesvolle film van 1991.

Ik kan je niet uitleggen hoe kapot ik ervan was. Het deed me pijn en ik schaamde me ervoor.

Een week lang na de release van de film wilde ik niemand zien. Maar je moet toch verder. Mijn schoonmoeder zei ook altijd: je moet vooruit gaan, niet achteruit."



Cameron to the rescue
In de documentaire komt ook regisseur James Cameron aan het woord, die met Schwarzenegger werkte aan de eerste twee Terminators én True Lies. Hij zei het volgende over Schwarzeneggers reactie op het floppen van Last Action Hero:

"Hij klonk alsof hij in bed lag te janken. Hij zag het als een flinke deuk in zijn merk. Het deed hem behoorlijk wat. Dat is de enige keer dat ik hem verdrietig heb meegemaakt."



Cameron haalde Schwarzenegger een jaar later echter weer uit het slop met de release van True Lies. Die film deed het zowel financieel als kritisch erg goed.

NieuwsFilm

meest populair