Is 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' de zomerkaskraker van 2023?

Is 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' de zomerkaskraker van 2023?

Het is nog even wachten, de eerste box office-voorspelling is er al wel.

Na de wereldpremière in Cannes draait eind deze maand Indiana Jones and the Dial of Destiny ook in de Nederlandse bioscopen. We weten al dat de meeste critici niet zo enorm te spreken zijn over de avonturenfilm. Maar hoe gaat de film het financieel doen?

Met een Tomatometer-score van slechts 51 procent (5,70/10) is de ontvangst dus wat matig. Zo'n ontvangst kan natuurlijk impact hebben op het financiële resultaat. Deadline komt met een eerste voorspelling.

Vijfde Indy-film
Volgens Deadline start The Dial of Destiny met een Noord-Amerikaanse weekendopbrengst van $60 tot 70 miljoen, en dan wel over een periode van vijf dagen in plaats van de reguliere drie dagen. De film opent in het lange Independence Day-weekend.

En die score zou eigenlijk best teleurstellend zijn. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull startte in de States in 2008 met $151,9 miljoen gedurende de eerste vijf dagen, toen tijdens het Memorial Day-weekend. De vierde film eindigde op $791 miljoen wereldwijd.

Definitief klaar?
Eerder werd al duidelijk dat Harrison Ford na de vijfde film definitief afscheid neemt van het iconische personage. Mocht de $300 miljoen kostende film het mager doen of zelfs floppen, dan weten we ook zeker dat Disney de franchise weer vele jaren met rust laat.


James Mangolds Indiana Jones and the Dial of Destiny draait vanaf 28 juni in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair