Hoe is het nu met 'Biff Tannen', die grote pestkop uit 'Back to the Future'?

Hoe staat het ervoor met Thomas F. Wilson?


Back to the Future is een van de meest iconische films uit de jaren 80. Daarom herkent iedereen wel de naam Biff Tannen, de grote pestkop in de films. Acteur Thomas F. Wilson brak door met deze rol, maar hoe is het nu met hem?

Wilson heeft in de jaren na de Back to the Future-film niet stilgezeten. Hij heeft het ook niet alleen bij acteren gelaten.

Start
Wilson trapte zijn acteercarrière af in een andere iconische productie van de 80s', namelijk met een gastrol in een aflevering van Knight Rider met David Hasselhoff. Het jaar erna brak de acteur al door met de rol van Biff Tannen in Back to the Future.

Hij speelde de rol in de twee vervolgen en nam in die films ook de rollen van de Biff's kleinzoon Griff en voorouder Buford op zich. Begin jaren 90 was er ook een tekenserie van Back to the Future. Wilson sprak hier de stem van Biff in.

Recent werk
Wilson heeft in recente jaren veel succes ervaren met stemrollen op TV. Zo speelde hij Coach Lawrence in de succesvolle Netflix-series Trollhunters, 3Below en Wizards. Ook is hij vaak te horen als Cecil Star, de vader van Patrick, in SpongeBob-spinoffs The Patrick Star Show en Kamp Koral: SpongeBob's Years Under.


Ook was hij te zien in de DC-serie Legends of Tomorrow. Hij speelde Hank Heywood, de vader van een van de helden van de serie. Omdat de serie gaat over tijdreizen, werd er uiteraard wel eens naar Back to the Future gehint.

Niet alleen acteren
Wilson is in de laatste jaren niet alleen bezig geweest met acteren. Zo heeft hij bijvoorbeeld 100 afleveringen van zijn podcast Big Pop Fun with Tom Wilson gemaakt, is hij werkzaam als cabaretier en speelt hij gitaar.


Maar het werk waar Wilson voor altijd het meest bekend voor zal staan, is natuurlijk zijn rol in de Back to the Future-films. Wilson heeft geen interesse om de rol opnieuw te spelen in een eventuele vierde film: "Amerika zegt: 'Kom op. Ze hebben elke andere franchise verwoest met slechte sequels, waarom deze niet?"

NieuwsFilm

meest populair