Steven Spielberg gaf 'Jurassic Park'-crew een wel erg waardevol aandenken mee naar huis

Steven Spielberg gaf 'Jurassic Park'-crew een wel erg waardevol aandenken mee naar huis

Waarde van Steven Spielberg's 'Jurassic Park'-souvenir stijgt tot duizenden dollars.

30 jaar geleden verscheen de eerste Jurassic Park in de bioscoop. De film was destijds een enorme hit en zou een klassieker van de jaren 90 worden. Maar ook de crewleden zouden de film nog lang herinneren.

De film maakte veel indruk op vele filmfans, maar ook bij verzamelaars van Jurassic Park-items. En alsof regisseur Steven Spielberg dit al voorzien had, maakte hij voor de crewleden een speciaal ontworpen aandenken.

Waardevol aandenken
Als dank aan de crewleden van Jurassic Park maakte de regisseur een aantal 45 centimeter hoge modelraptors, om mee naar huis te nemen. Naast dat het een mooi aandenken is, behoren deze opvallend realistisch ogende dinosaurusmodellen tot de zeldzame stukken Jurassic-merchandise die door verzamelaars worden gezocht.

En iets wat gewild is, wordt natuurlijk ook erg waardevol. Special effects-technicus Michael Lantieri besloot zijn exemplaar via een veiling te verkopen. Volgens een schatting van het veilinghuis leverde deze model-dino in 2019 tussen de $10.000 en $12.500 op.

Vrijgevige Spielberg
Spielberg staat wel bekend om zijn gulle en persoonlijke geschenken aan cast- en crewleden. Zo ontving Gabriel LaBellle, die onlangs in The Fabelmans speelde, camera-apparatuur en "bijzonder mooie brieven" van de regisseur. Goede vent dus die Spielberg.



NieuwsFilm

meest populair