Deze erotische Netflix-film is een van de slechtste films ooit gemaakt

Deze erotische Netflix-film is een van de slechtste films ooit gemaakt

Een van de slechtste en meest bekeken Netflix-films ooit.

Het is geen geheim dat het aanbod van Netflix qua exclusieve films nogal van kwaliteit kan verschillen. De ene keer brengen ze een topfilm als The Irishman uit en vervolgens krijgen abonnees 365 Days voorgeschoteld.

365 Days is zonder twijfel een van de slechtste films ooit gemaakt, maar toch was de film razend populair en zijn er al twee vervolgen gemaakt.

Details
Het 'verhaal' gaat over Massimo, een lid van de Siciliaanse maffiafamilie en Laura, verkoopdirecteur. Wanneer Laura op reis is naar Sicilië met het doel haar huwelijk te redden, was het laatste wat ze verwachtte wel dat Massimo haar daar zou ontvoeren en 365 dagen de tijd geeft om verliefd op hem te worden.

De film kwam in februari 2020 uit in de Poolse bioscopen. Het bleek hier een ware kaskraker, de film bracht zette namelijk bijna 9 miljoen euro om. Vier maanden later verscheen de film wereldwijd exclusief op Netflix.

Afgebrand
De film heeft op Rotten Tomatoes geen enkele goede recensie, waarmee de 'tomatometer' op 0% staat. Ook is maar 27% van de kijkers thuis positief te spreken over de film. Op IMDB heeft de film een 3.3/10, zo blijf het doorgaan.


Ook was de film controversieel, voornamelijk vanwege de manier hoe een toxische relatie geromantiseerd en enigszins genormaliseerd wordt. Hoe kan het dan dat de film zo'n enorme hit werd? Het antwoord is vrij simpel: het is een 'guilty pleasure' voor mensen. Je kan het vergelijken met de Fifty Shades of Grey-films. Die werden elk ook gigantisch slecht ontvangen, maar ze brachten flink wat geld in het laatje.

Vervolgen
De film kreeg maar liefst twee vervolgen: The Next 365 Days en de trilogie werd afgesloten met 365 Days: This Day.


Allebei de films kwamen vorig jaar uit en Zadok Samson schreef een recensie voor The Next 365 Days. Hij gaf de film één ster en zei het volgende: "dit vervolg is hitsig, hilarisch, doodsaai en totaal overbodig." Lees de volledige recensie hier.

NieuwsFilm

meest populair