Het agressieve 'Blackfish' duikt de Netflix Top 10 binnen: deze moet je zien

Het agressieve 'Blackfish' duikt de Netflix Top 10 binnen: deze moet je zien

Een docu die je eigenlijk wel even moet kijken.

Als je ernaar op zoek gaat, dan zul je heel wat documentaires aantreffen op Netflix en de nieuwste belanden regelmatig in de Netflix Top 10. Nieuw in die lijst in de docu Blackfish, zij het nog op een tiende stek.

De docu uit 2013 komt van regisseur Gabriela Cowperthwaite en gaat over de orka Tilikum die gevangen werd gehouden in Seaworld in Orlando. Uiteraard staat het welzijn van het dier symbool voor het welzijn van orka's in gevangenschap van dergelijke attractieparken.

IJzersterk ontvangen
Blackfish werd sterk ontvangen en staat op Rotten Tomatoes maar liefst op 98 procent na 133 recensies: "Blackfish is een agressieve, gepassioneerde documentaire die je anders zal laten kijken naar orka's die voor je optreden."

Ook FilmTotaal-recensent Arjan Welles zag de film tien jaar geleden en gaf 3,5 ster: "Ronduit stuitend is de wijze waarop Sea World de ongelukken in de zwemvliezen van de trainers probeert te schuiven. Aangrijpend en hartverscheurend zijn de verhalen over moederorka's die huilen als hun kalveren hen ontnomen worden."

Nu op Netflix
Eigenlijk is Blackfish een must voor iedereen die zich een dierenliefhebber noemt. Je ziet de docu nu hier op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair