Als je dit weet, dan kijk je 'The Matrix' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'The Matrix' nooit meer

Waarom eigenlijk mensen in de Matrix?

In 1999 was The Matrix een enorme hit. De scifi-film van de Wachowskis wist te overtuigen met een gaaf verhaal en misschien nog wel meer door de indrukwekkende effecten. Maar dat verhaal is eigenlijk best wel suf.

In de film zien we een realiteit waarin machines mensen gebruiken als een energiebron. Om de menselijke lichamen levend te houden, leven de mensen in gedachten in een gesimuleerde werkelijkheid: de Matrix.

Waarom mensen?
Dit idee is al snel aannemelijk aangezien het toch een mens vs. machine-verhaal moet opleveren, maar waarom hebben de machines niet gekozen om dieren te gebruiken in plaats van mensen?

Zoals u/Advanced_Criticism52 al op Reddit schreef: "Het mag aangenomen worden dat dezelfde technologie had kunnen werken met andere zoogdieren - dus waarom kozen de machines mensen in plaats van bijvoorbeeld koeien?"

'Chosen Cow'
"Het zou veel handiger zijn geweest om een Matrix te bouwen en te opereren die gewoon een enorme grasvlakte is, met een paar herdershonden als agenten. En er zou waarschijnlijk nooit een 'Chosen Cow' zijn opgedoken die met het grote plan zou knoeien," aldus u/Advanced_Criticism52.


En zo is het maar net. Het was natuurlijk veel slimmer geweest als de machines de mensheid hadden uitgeroeid en hun voortbestaan hadden gebaseerd op minder slimme levensvormen: kippen, koeien of misschien zelfs vissen.

The Matrix
Je kunt de vier films die zijn verschenen in de franchise kijken op HBO Max en wie weet komt er ooit een spoof of animatiefilm uit waarin de Matrix wordt neergezet als wereld waarin dieren de "batterij" zijn.



NieuwsFilm

meest populair