Sylvester Stallone: "Arnold Schwarzenegger is de 'superieure' actieheld in films"

Sylvester Stallone: "Arnold Schwarzenegger is de 'superieure' actieheld in films"

'Hij had het lichaam, hij had de kracht.'

De rivaliteit tussen de actie-iconen Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone is een van de meest bekende rivaliteiten in de filmgeschiedenis.

In de nieuwe docu-serie Arnold van Netflix reflecteert Stallone op zijn rivaliteit met Schwarzenegger in de jaren 80 en concludeert hij dat Schwarzenegger de superieure actieheld was.

Als boksers
Stallone vergeleek de rivaliteit met die van boksers Muhammed Ali en Joe Frazier: "We werden ongelooflijk competitief. Zoals [Muhammad] Ali en [Joe] Frazier, of grote krijgers die dezelfde koers varen: er was maar plaats voor een van ons."

Tegenwoordig zijn de twee bevriend en hebben ze samen in meerdere films gespeeld. Denk aan Escape Plan en de Expendables-films.

Superieure actieheld
Als je aan mensen vraagt wie ze een betere actieheld vinden, zullen de antwoorden altijd verdeeld zijn. Voor Stallone zelf is het antwoord juist duidelijk: "Hij was superieur. Hij had gewoon alle antwoorden. Hij had het lichaam. Hij had de kracht. Dat was zijn karakter."


Stallone vond dat Arnold vaker betere rollen te pakken kreeg: "Ik moest constant tegen mijn kont worden geschopt, terwijl Arnold nooit veel pijn had. Ik zei; 'Arnold, je zou naar buiten kunnen gaan en een draak kunnen bevechten en je zou terugkomen met een pleister.'"

NieuwsFilm

meest populair