Escape Plan (2013)

The most secure prison ever built.

Stallone en Schwarzenegger zijn op hun best in een actiefilm die doet denken aan hun hoogtijdagen.
play

6,1 details

  • 115 Min
  • Actie
  • Mystery
  • Thriller
  • Misdaad
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

'Escape Plan' vertelt het fictieve verhaal van Ray Breslin (Stallone), een wereldwijde autoriteit op het gebied van gevangenisbeveiliging. Op een dag wordt hij ontvoerd en opgesloten in een zwaar bewaakte gevangenis die hij zelf heeft ontworpen. Hij moet al zijn kennis gebruiken om te kunnen ontsnappen.

Alt titel
The Tomb
Regie
Mikael Håfström
Cast
Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, 50 Cent, Vinnie Jones, Sam Neill, James Caviezel, Vincent D'Onofrio, Amy Ryan, Matt Gerald, Faran Tahir, Alec Rayme, Graham Beckel, Caitriona Balfe, David Joseph Martinez, Christian Stokes, Caitriona Balfe.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 122.915.111
Release
13.11.2013
Release NL
17.10.2013
Release DVD
04.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Mikael Håfström | Cast: Sylvester Stallone (Breslin), Arnold Schwarzenegger (Rottmayer), Jim Caviezel (Hobbes), Vinnie Jones (Drake), Vincent D’Onofrio (Lester Clark), Amy Ryan (Abigail), 50 Cent (Hush) , e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2013

Volgens Ray Breslin hangt een geslaagde ontsnappingspoging af van drie regels: het leren kennen van de instelling, het doorhebben van de routines van de bewaking en hulp van buitenaf. Breslin kan het weten, want als beveiligingsexpert laat hij zich opsluiten in gevangenissen met als doel door middel van een uitbraak hun veiligheid te testen. Zijn boek is een autoriteit op het gebied van gebouwbeveiliging. Als Ray zich laat opsluiten in een mysterieuze gevangenis bijgenaamd ‘De Tombe’, blijkt al snel dat er andere, minder frisse redenen zijn voor zijn opsluiting. Ontsnappen blijkt van groter belang dan ooit, maar laat de directeur nu net Rays boek in de boekenkast hebben staan.

De sleutel tot Rays ontsnapping blijkt Rottmayer, een politieke gevangene die onder druk staat van de directeur zijn kameraden erbij te lappen. In Escape Plan delen Stallone en Schwarzenegger voor het eerst een hoofdrol en de film doet dan ook meer dan eens denken aan het soort dat de twee in hun hoogtijdagen maakten. De samenwerking tussen de twee actie-iconen is dan ook het voornaamste bestaansrecht van Escape Plan. Stallone en Schwarzenegger hebben een grappige wisselwerking en maken elkaar en elkaars imago belachelijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (16)

Escape Plan Nieuwsberichten

Escape Plan

acties