Dit detail maakt een van de droevigste 'Harry Potter'-scènes nog aandoenlijker

Dit detail maakt een van de droevigste 'Harry Potter'-scènes nog aandoenlijker

Molly Weasley had het maar zwaar...

Harry Potter is en zal altijd een van de meest geliefde franchises aller tijden blijven. Ondanks het feit dat de laatste film vele jaren geleden uitkwam, hebben filmfans het nog steeds over het verhaal en alles wat erin gebeurt. Nu komt een detail naar boven over een trieste scène.

Harry Potter is natuurlijk een weeskind, maar wordt eigenlijk volledig opgenomen door de Weasley-familie. Vooral Molly Weasley dient als een soort van moederfiguur voor Harry en ziet hem als een zoon.

Duister verleden
Op een gegeven moment in het Order of the Phoenix-boek neemt Molly het op tegen een Boggart, een wezen dat zich transformeert in hetgene dat je het meeste vreest. Waarschijnlijk is de visie van Molly de ergste Boggart in de gehele franchise.

Haar Boggart neemt namelijk de vorm aan van al haar overleden familieleden, waaronder ook Harry. Molly kan dit niet aan en breekt in tranen uit, waardoor Harry en anderen haar te hulp schieten. Toch is het wel te begrijpen waarom Molly zo reageert.

Voldemort
In de boeken komen we er namelijk achter dat de twee broers van Molly eveneens deel uitmaakten van de Order of the Phoenix, maar kwamen te overlijden toen zij het opnamen tegen meerdere dooddoeners.

Nu dat Voldemort terug is vreest Molly dat ook haar overige familieleden misschien wel de strijd zullen verliezen tegen 'hij die niet genoemd mag worden'. Het feit dat zij en haar hele familie toch besluiten het tegen Voldemort op te nemen toont aan hoe dapper haar familie wel niet is.

NieuwsFilm

meest populair