Als 'Bond 26' een schurk terugbrengt, dan is deze een prima kandidaat

Als 'Bond 26' een schurk terugbrengt, dan is deze een prima kandidaat

Gewoon weer lekker de haaien terug in de mix gooien.

We weten onderhand allemaal wel dat Daniel Craig niet terugkeert als James Bond. Er moet dus op zoek gegaan worden naar een nieuwe 007, maar volgens de bekende filmwebsite ScreenRant zou wel 'een schurk' moeten terugkeren voor de 26ste Bond-film.

Volgens ScreenRant zou het namelijk een fantastisch idee zijn om haaien terug te laten keren in de wereldberoemde franchise. Dat lees je goed, haaien. Ondanks het feit dat we al lang geen haaien in recente Bond-films hebben gezien, kwamen deze kraakbeenvissen voorheen wel behoorlijk veel voor.

Geschiedenis
De eerste keer dat we haaien zagen in een Bond-film was in 1965, in Thunderball. De SPECTRE schurk, Emilio Largo, heeft een gigantisch aquarium gevuld met haaien waar hij zijn vijanden in gooit. Daar blijft het echter niet bij.

Er zitten ook haaien in Live and Let Die, The Spy Who Loves Me en Licence to Kill. In You Only Live Twice zitten dan misschien wel geen haaien, maar hierin maakt Blofeld wel gebruik van een piranha aquarium.

Goed idee
Haaien horen dus gewoon bij de Bond franchise en passen goed bij het imago dat een Bond-schurk heeft. De slechterik maakt zijn vijanden niet af met een mes of geweer maar met haaien, iets dat zorgt voor een 'cartoonachtige' schurk die bijna een ziek plezier neemt in zijn slachtoffers zo af te maken.

De bekendste James Bond villains zijn ook bijna allemaal 'over the top'. Of je het nu hebt over Blofeld die zijn witte kat streelt of Jaws die met zijn stalen tanden door alles en iedereen heen kan bijten, Bond-schurken gaan altijd erg ver. Haaien zouden een leuke knipoog zijn naar het verleden en een snufje terug kunnen brengen van dit oude Bond-schurk imago.

De Craig-films waren ook allemaal behoorlijk realistisch, waardoor het erop lijkt dat de nieuwe Bond-reeks behoorlijk wat luchtiger zal zijn. Haaien zouden daar volgens ScreenRant goed bij kunnen helpen.



NieuwsFilm

meest populair