Hoe kan iedereen deze fout in 'Avengers: Infinity War' hebben gemist?

Hoe kan iedereen deze fout in 'Avengers: Infinity War' hebben gemist?

Velen vinden de film de beste in de reeks, maar dit is wel een enorm suffe fout.

Toen Avengers: Infinity War in 2018 verscheen, was de Marvel-film een enorme hit. Alle superhelden, van Iron Man tot Black Panther, namen het op tegen Thanos. En ze verloren. Toch zat er wel een heel bedenkelijke fout in de film.

Die fout heeft alles te maken met Doctor Strange van acteur Benedict Cumberbatch. Zijn personage beschikt namelijk over enorme superkracht en op een gegeven moment had hij deze makkelijk in kunnen zetten om uit een lastige situatie te ontsnappen.

Terug naar de aarde
In Infinity War reizen Doctor Strange, Iron Man en Spider-Man af naar Titan, de thuiswereld van Thanos. De reis lijkt een enkeltje te worden, aangezien ze niet weten hoe terug te keren. En daar gaat het fout.

"Als Doctor Strange dat portaal kon doen voor die epische intrede in Endgame... Waarom maken hij en Tony Stark zich dan zoveel zorgen dat ze niet naar de aarde konden terugkeren terwijl ze onderweg waren naar de planeet waar ze tegen Thanos vochten?" aldus Redit-gebruiker JPJP_.

Superkrachten
En ja, dat is natuurlijk best suf. Doctor Strange weet namelijk waar de aarde is en kan zo een plekje bedenken waar hij zijn magische poort in de vorm van een cirkel kan openen. Dit doet hij uiteindelijk niet.


In het latere Avengers: Endgame zien we voorafgaand aan het enorme eindgevecht zomaar de nodige cirkels verschijnen. Dit wijst erop dat Strange (en zijn soortgenoten) zich kan verplaatsen naar een plek waar ze naartoe willen.

mega-tweeluik
De Avengers-tweeluik blijft desondanks een van de grootste hits uit de filmgeschiedenis. De twee onmogelijk los te bekijken films haalden gezamenlijk een kleine $5 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De kans lijkt klein dat dit ooit geëvenaard zal worden.



NieuwsFilm

meest populair