Merkwaardige beelden vanaf set 'Harry Potter': "Doe dit niet thuis"

Merkwaardige beelden vanaf set 'Harry Potter': "Doe dit niet thuis"

Regisseur Chris Columbus waarschuwt de kindsterren voor de lekkernijen op tafel.

Er zijn zeldzame beelden verschenen van de set van Harry Potter and the Philosopher's Stone. Daarin worden de kindsterren door regisseur Chris Columbus gewaarschuwd voor de neppe lekkernijen die op tafel staan in de grote hal van toverschool Zweinstein.

De grote hal, waar de leerlingen onder meer samenkwamen om te eten, moet een van de meest indrukwekkende sets van de Harry Potter-films zijn. Vanzelfsprekend kwam er voor de realisatie hiervan de nodige 'filmmagie' aan te pas.

Niet lekker
Neem de enorme tafels vol eten. Normaal gebruikt Hollywood daar nepproducten voor. In het begin gebruikten de makers écht voedsel, maar dat bleek al snel geen succes.

Mede vanwege alle hete lampen op de set en de lange draaidagen zag het eten er al snel niet meer smakelijk uit en begon het te stikken. Dat moet je thuis natuurlijk ook niet doen.

Afblijven
In vrij zeldzame beelden van achter de schermen is te zien hoe regisseur Chris Columbus alle kindsterren en -figuranten waarschuwt voor de traktaties die voor hen op tafel staan.

"Eet niets van het lekkers dat op het midden van de tafel staat. We hebben daar een speciale spray over gespoten zodat deze lekkernijen er goed uit zien op beeld, maar geloof me: je wordt er ziek van als je er daadwerkelijk van eet", zegt hij.

De video zien? Dat kan hier.

NieuwsFilm

meest populair