'Oppenheimer' lijkt het onderspit te delven in gevecht met 2 andere grote bioscoopfilms

'Oppenheimer' lijkt het onderspit te delven in gevecht met 2 andere grote bioscoopfilms

Wordt dit de eerste tegenvaller voor regisseur Christopher Nolan?

Het grote probleem van deze filmzomer lijkt de enorme drukte te zijn in het filmaanbod. En daar komen natuurlijk winnaars en verliezers uit voort.

De laatste weken hadden we alleen al Spider-Man: Across the Spider-Verse en Transformers: Rise of the Beasts als nieuwkomers, maar deze week kwamen daar nog superheldenfilm The Flash en (in Amerika althans) animatiefilm Elemental bij.

Titanengevecht
Maar volgende maand wordt het zowaar nog gekker. Op 12 juli verschijnt namelijk Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1, gevolgd door Barbie en Christopher Nolans Oppenheimer slechts een week later.

En hoewel het nog erg vroeg is om voorspellingen te doen, denken box-office experts dat het historische epos van Nolan wel eens het onderspit kan delven.

Pijnlijke uitkomst?
Naar verwachten zal de zevende Mission: Impossible in zijn eerste week in de Verenigde Staten ruim 125 miljoen dollar opbrengen, gevolgd door zo'n 50 miljoen in de tweede week.

Daarnaast wordt voorspeld dat Barbie zo'n 50-60 miljoen dollar binnen zal harken voor een nummer 1-positie in de openingsweek en Oppenheimer slechts 35 miljoen dollar. En dat zou dus een derde plek betekenen.

Meer factoren
Natuurlijk moeten we wel onthouden dat zowel Barbie als Oppenheimer 'slechts' 100 miljoen dollar kostten om te maken. Reckoning moet het met een prijskaartje van 300 miljoen dollar dan ook beduidend beter gaan doen.



De uiteindelijke opbrengst van alle drie deze films zal afhangen van hoe de film door critici en publiek wordt ontvangen. Goede films hebben over het algemeen een betere toekomst in de bioscopen dan slechte.

NieuwsFilm

meest populair