Het 'The Dark Knight'-dagboek van Joker-acteur Heath Ledger bevat schokkend soort van afscheidsbericht: "Bye Bye"

Het 'The Dark Knight'-dagboek van Joker-acteur Heath Ledger bevat schokkend soort van afscheidsbericht: "Bye Bye"

Heath Ledger stierf in 2008 nog voor de release van de superheldenfilm.

Acteur Heath Ledger was een van Hollywoods grootste talenten totdat hij zichzelf van zijn leven beroofde in 2008 door een foute combinatie van allerlei medicijnen. De acteur zal voor altijd verbonden zijn aan de film The Dark Knight. Daarin speelde hij de Joker.

Het is bekend dat hij enorm toegewijd was aan de rol, maar wat waarschijnlijk een stuk minder mensen weten is dat hij een dagboek bijhield tijdens zijn voorbereiding.

Dagboek
Het bijhouden van zijn dagboek hield hem op de been in een tijd waarin hij bijzonder veel nadacht over het leven. Dit gaf hij enkele maanden voor zijn dood al te kennen tijdens een interview. Daarnaast gebruikte hij de nodige medicijnen.

In 2012 verscheen er al een documentaire met de titel Too Young to Die: Heath Ledger over de dood van de acteur. Daarin wordt onder meer zijn dagboek getoond en besproken.

BYE BYE
"Hij sloot zich wekenlang op in een hotelkamer. Zo ontstond zijn volgende personage. Dat was typerend voor Heath. Hij deed dat wel vaker. Hij dook graag in zijn personages, maar deze keer stak hij er echt een tandje bij," zegt vader Kim Ledger in de docu.


Op een van de pagina's staat een wel erg schimmige boodschap "BYE BYE". De vraag is of hij zijn dood al zag aankomen. Ledger rondde de opnames voor The Dark Knight af in oktober 2007 en overleed in januari 2008 toen de film nog op de montagetafel lag.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair