De verboden Barbiepop keert terug voor aankomende 'Barbie'-film

De verboden Barbiepop keert terug voor aankomende 'Barbie'-film

Maak kennis met Barbiepop Midge

Hoewel we Barbie natuurlijk allemaal kennen als die prachtige plastic blondine, bevat het universum van de populaire meisjespop nog veel meer personages met allemaal hun eigen unieke persoonlijkheid. In Greta Gerwig's nieuwe film Barbie komen ze allemaal voor. Zelfs de ooit verboden zwangere Barbiepop Midge.

Van zeemeermin-Barbie tot natuurkundige-Barbie tot advocaat-Barbie: de pop is in al haar diverse soorten te zien in de nieuwe komedie. Een Barbiepop die men misschien niet had verwacht terug te zien, is de ooit verboden zwangere Barbie genaamd Midge.

Midge
Eén van de personages in de nieuwe Barbie-film is Midge, de Iers-Amerikaanse vriendin van hoofdpersonage Barbie. Deze pop heeft een behoorlijk controversiële geschiedenis.

De Midge-pop werd voor het eerst uitgebracht in 1963. De pop werd al snel onderwerp van kritiek omdat ze te oud zou lijken in vergelijking met de jonge, moderne Barbie. Hoewel Mattel de pop vervolgens een "zachter," jeugdiger uiterlijk gaf, mocht het niet baten. Midge werd in 1967 uit de schappen gehaald.

De eerste zwangere Barbie
In 2003 werd Midge opnieuw op de markt gebracht, maar wel met een paar veranderingen. Midge was nu onderdeel van de 'vrolijke familie-lijn' en kwam samen met een mannelijke pop genaamd Alan en drie kinderen in de winkel te liggen.



Ter schrik van sommige ouders was Midge zelf ook nog eens zwanger. De baby, die met magneetjes vast zat, kon zelfs uit haar buik gehaald worden. Na kritiek dat de pop tienerzwangerschappen zou aanmoedigen en dat Midge geen trouwring droeg, haalde Walmart de Barbie-lijn uit de winkel.

De comeback van Midge
Gerwig's Barbie is de eerste keer sinds 2003 dat het publiek weer een glimp ontvangt van Midge. Het personage wordt gespeeld door actrice, schrijfster en regisseuse Emerald Fennell.

Barbie is vanaf 19 juli te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast de trailer.



NieuwsFilm

meest populair