WOII-oorlogsfilm zet Kate Winslett aan de frontlinies van het Derde Rijk

WOII-oorlogsfilm zet Kate Winslett aan de frontlinies van het Derde Rijk

Eindelijk weer een mooie hoofdrol voor de topactrice?

De Britse actrice Kate Winslett heeft eindelijk weer eens een hoofdrol te pakken in een gloednieuw WOII-drama: Lee.

De film volgt Lee Miller die als fotojournalist naar de frontlinies reist en daar op missie gaat om de verborgen waarheden van het Derde Rijk bloot te leggen, maar in de nasleep van verraad komt ze tot een afrekening over de waarheden van haar eigen verleden.

Cast & Crew
Lee is een filmadaptatie van de Lee Miller-biografie van Antony Miller die wordt geregisseerd door Ellen Kuras, die we vooral kennen als de cinematografe van films als Eternal Sunshine of the Spotless Mind (eveneens ook met Winslett in een hoofdrol) en nu, na het regisseren van een handvol tv-producties, de overstap maakt naar langspeelfilm.

Daarnaast is er met de (internationale) supporting cast ook niks mis: Andrea Riseborough, Alexander Skarsgård, Josh O'Connor, Marion Cottilard en Noémi Merlant.

Comeback?
Kate Winslett is sinds haar giga-doorbraak in 1997's Titanic natuurlijk niet meer weg te denken uit de filmwereld, maar het is fijn dat ze nu weer eens een hoofdrol te pakken heeft als het titelkarakter in een grote dramafilm waar ze vast en zeker haar artistieke ei in kwijt kan.


Lee gaat hoogstwaarschijnlijk in première op het Filmfestival van Venetië later dit jaar.

NieuwsFilm

meest populair