Uit de hand gelopen scène: kindsterretje sterft bijna tijdens deze 'Poltergeist'-stunt

Gelukkig had Steven Spielberg het net nog op tijd door.


Poltergeist[/i] kwam alweer een behoorlijk lange tijd geleden uit, maar de griezelfilm staat nog gegraveerd in de geheugens van de nodige filmfanaten. Toch had het niet veel gescheeld of er had echt iets heel ergs kunnen gebeuren tijdens de opnames.

De film vertelt het verhaal van een gezin, wiens leven in een nachtmerrie verandert. Hun huis staat op een voormalig kerkhof maar wraakzuchtige geesten zien dit niet zo zitten. Zij dringen het huis binnen van de familie en hebben het op het gezin gemunt. Een scène liep echter bijna echt uit in een ramp.

Clown
Gedurende een scène wordt Robbie (een jonge Oliver Robins) vastgepakt door een clown. De arm van de clown zat echter zo strak om de keel van Robins dat de jongen niet meer kon ademen.

Robins schreeuwde dan ook: "Ik haal geen lucht" maar regisseur Tobe Hooper en producent Steven Spielberg dachten dat de jongen aan het acteren was en vertelden hem koeltjes in de camera te kijken.

Pas toen Robins behoorlijk paars begon te worden wisten Hoope en Spielberg dat Robins echt geen adem kon halen en schoot Spielberg snel te hulp. Bekijk de scène in kwestie nogmaals hieronder.NieuwsFilm

meest populair