'Clockwork Orange'-hoofdrolspeler hield behoorlijk serieuze verwondingen over aan cultfilm

'Clockwork Orange'-hoofdrolspeler hield behoorlijk serieuze verwondingen over aan cultfilm

Malcolm McDowells personage is geen lieverdje, maar hij krijgt het echt flink voor de kiezen.

Het komt wel vaker voor dat er ongelukken gebeuren op een filmset. Gelukkig zijn het vaak maar kleine dingetjes, maar soms kan het ook echt flink mis gaan. Hier weer acteur Malcolm McDowell alles vanaf.

Misschien komt deze naam de filmkenners nog wel bekend voor. De acteur was voornamelijk in de jaren zestig en zeventig een grote naam in Hollywood. Zijn bekendste werk is echter ongetwijfeld A Clockwork Orange, al zal McDowell hier niet alleen maar op terugkijken met plezier.

Ongeluk
Tijdens de opnames ging het namelijk enkele keren behoorlijk mis. McDowell speelt Alex, die met zijn vrienden buitensporig geweld tegen andere mensen pleegt. Alex wordt echter gearresteerd, opgesloten en onderworpen aan een proces om hem weer maatschappij-vriendelijk te krijgen.

Dit proces is allesbehalve leuk. Zo moet hij in een machine gaan zitten die zijn oogleden openhoudt. Dit verliep echter niet vlekkeloos. Een van de ijzeren 'pijltjes' die zijn ogen moest openhouden kraste over zijn oogbal heen, waardoor de hoornvlies beschadigt raakte en de acteur tijdelijk blind was. Daar blijft het echter niet bij.

Meer
Op een gegeven moment wordt Alex in de film flink afgeronseld door de mensen die hij in het begin van de film heeft gekrenkt. Het gaat natuurlijk om acteerwerk, maar McDowell kreeg echter de nodige rake klappen. Hij werd zelfs zo hard in elkaar getimmerd dat hij er enkele gekneusde ribben aan overhield.



NieuwsFilm

meest populair