Dit scifi-pareltje op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avondje goed vermaak

Dit scifi-pareltje op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avondje goed vermaak

Gattaca is zo'n scifi-film die iedereen zou moeten kunnen waarderen.

Het grote voordeel van de helaas wat veel streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de scifi-film Gattaca van regisseur Andrew Niccol, die je mogelijk ook kent als de schrijver van The Truman Show en de regie van Lord of War en In Time.

Gattaca
De scifi-dramafilm Gattaca uit 1997 heeft een hoofdrol voor Ethan Hawke (Traning Day) en er zijn bijrollen voor onder meer Uma Thurman en Jude Law. De ontvangst was eind jaren 90 erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (82%): "Intelligent en wetenschappelijk provocerend. Gattaca is een meeslepend scifi-drama dat belangrijke en interessante ethische vragen stelt over de aard van wetenschap."

Reacties
"Deze film combineert met gemak zoveel stijlen en heeft daarbovenop een hele relevante filosofische boodschap. Dit is sciencefiction zoals het bedoeld is: een spiegel die je wordt voorgehouden," aldus shugenja op Moviemeter.


FlorisV schreef op Moviemeter: "Ethan Hawke is goed maar Jude Law steelt de show als gefrustreerde, ooit veelbelovende supermens. Fijne rol verder van Alan Arkin." en "Zeer genietbare film waarin een intelligente studie wordt gemaakt van wat de mensheid nu eigenlijk verliest zodra men genetisch perfect kan manipuleren."

Op Netflix
Opvallend is dat Gattaca nooit in de Nederlandse bioscopen heeft gedraaid. De $36 miljoen kostende film ging direct naar Dvd. Een financieel succes was het pareltje ook niet. Gelukkig kun je de film (nog) een keer kijken op de streamingdienst Netflix, die de film omschrijft als "dystopisch, gelikt" en cyberpunk".


De synopsis: In een dystopische toekomst waarin je genen je lot bepalen, smeedt een man met beperkte vooruitzichten een plan om aan zijn leven als tweederangsburger te ontsnappen.

NieuwsFilm

meest populair