Tóch weer een (Franstalige) Woody Allen-film op komst later dit jaar

Tóch weer een (Franstalige) Woody Allen-film op komst later dit jaar

Wordt dit dé comeback van de omstreden Amerikaan?

Woody Allen is eind dit jaar terug met nieuw werk: Coup de Chance, zijn vijftigste film, maar eveneens zijn eerste Franstalige film.

Al sinds de jaren negentig is de 87-jarige Allen een omstreden filmmaker door sterke geruchten omtrent zijn privéleven en sinds het uitkomen van A Rainy Day in New York in 2019 ligt hij weer sterker onder vuur. Zijn laatste film, Rifkin's Festival, is dan ook veel mensen ontgaan vanwege deze boycot.

Frans en 'sensationeel'
Nu is Allen toch weer terug in beeld en is hij dit keer naar Frankrijk afgereisd om zijn carrière een doorstart te geven met deze romantische thriller.

De film wordt onwijs goed ontvangen door het testpubliek en zelfs een aantal distributeurs, die Allen eerder hadden gecanceld, denken erover om deze nieuwe film toch weer op te gaan kopen, omdat de kwaliteit van zijn nieuwe werk te goed is om links te laten liggen.

Eerste beelden
Een aantal weken terug, net na het Filmfestival van Cannes, kwam de eerste trailer online; helaas nog zonder Nederlandse (noch Engelse) ondertitels, maar we kunnen in ieder geval aan de beelden al zien dat dit weer een typische Allen-productie gaat worden.


Coup de Chance gaat later dit jaar op het Filmfestival van Venetië in première.

NieuwsFilm

meest populair