Woody Allen-film vol verwijzingen naar de grote Europese filmmakers van weleer is om snel weer te vergeten.
play

5,3 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Spanje
  • Italië
92 Min Verenigde Staten

'Rifkin's Festival' gaat over een Amerikaans koppel, vertolkt door Gina Gershon en Wallace Shawn, dat naar het San Sebastián Film Festival trekt. Zij begint er een affaire met een beroemde Franse regisseur (Louis Garrel) en hij wordt er verliefd op een lokale vrouw (Elena Anaya).

Regie
Woody Allen
Cast
Christoph Waltz, Steve Guttenberg, Wallace Shawn, Gina Gershon, Sergi López, Richard Kind, Elena Anaya, Louis Garrel, Tammy Blanchard, Damian Chapa, Georgina Amorós, Douglas McGrath, Enrique Arce, Bobby Slayton, Nathalie Poza, Ben Temple, Ken Appledorn, Andrea Trepat, Luz Cipriota, Carmen Salta.
Release
18.09.2020
Release NL
03.12.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Woody Allen | Scenario: Woody Allen | Cast: Wallace Shawn (Mort Rifkin), Gina Gershon (Sue), Louis Garrel (Philippe), Elena Anaya (Jo Rojas), Sergi López (Paco), Christoph Waltz (Death), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2020

Bij een nieuwe film van Woody Allen is altijd de vraag wat er te wachten staat. De kwaliteit kan variëren van meesterwerk tot niemendalletje, en van totale mislukking tot een aangename feelgoodfilm. Alles is voorbijgekomen in het enorme oeuvre van Allen. Rifkin's Festival behoort helaas tot de slechtste films die Allen heeft gemaakt. Het is bijna niet te geloven, maar in deze film lijken zelfs de meest basale dingen zoals het filmen van een normale dialoog mis te gaan. Ondanks deze miskleun van de hoogste orde valt er voor de doorgewinterde cinefiel alsnog wat te beleven.

Mort Rifkin zit in de stoel bij een therapeut om zijn verhaal te doen. Hier vertelt hij waarom hij zijn vrouw Sue naar het filmfestival van San Sebastian vergezelde. De rest van het verhaal speelt zich af op dit festival met de voice-over van Mort die zijn verhaal vervolgt. Mort vermoedt dat zijn vrouw vreemdgaat met de jonge veelbelovende filmmaker Philippe, van wie zij de publicist is. In San Sebastian begint Mort zijn vrouw steeds meer te verdenken, terwijl hij zelf verliefd lijkt te worden op een plaatselijke dokter bij wie hij op bezoek gaat met een hypochondrische hartkwaal. Ondertussen verliest Mort zich in fantasieën gebaseerd op scènes van zijn favoriete filmmakers.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Rifkin's Festival Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Rifkin's Festival

acties