Nog altijd verdedigt 'The Matrix'-ster de laffe keuze van zijn personage Cypher

Nog altijd verdedigt 'The Matrix'-ster de laffe keuze van zijn personage Cypher

Tot op de dag van vandaag zou de acteur Neo, en daarmee de toekomst van de mensheid, nogmaals verraden.

Joe Pantoliano, die de rol van Cypher op zich nam in The Matrix uit 1999, verdedigt na meer dan 20 jaar nog steeds de keuze van zijn personage om Neo te verraden. In een interessant interview blikt de acteur terug op zijn prachtrol uit de hitfilm.

In de eerste film van de beroemde trilogie met strakke, leren pakken en verbluffende alternatieve werelden speelde Joe Pantoliano het personage Cypher. Hij was een van de bemanningsleden van de Nebuchadnezzar, het schip van Morpheus.

Verraad
Nadat Agent Smith, legendarisch gespeeld door Hugo Weaving, hem een sappige deal aanbiedt, besluit Cypher om de bemanning te verraden en met de Machines samen te werken. Tot op de dag van vandaag vindt Pantoliano dat zijn personage de juiste keuze heeft gemaakt.



Hij zei in een recent interview met AV Club: "Cypher koos ervoor om de rode pil te slikken, net als iedereen in het verhaal. Maar Cypher was, in tegenstelling tot de andere personages, het meest menselijk omdat hij twijfelde waar zij dat niet deden. Zij volgden hun leider blindelings. En dan krijgt Cypher de kans om terug te gaan."

Menselijke keuze
Hij vervolgde: "Hij dacht niet dat Neo de uitverkorene was. Hij gokte erop dat hij de volgende The One was omdat hij zes The Ones had meegemaakt, die allemaal waren gedood, toch? En dus krijgt hij een kans van de Machines dat hij terug kan gaan en kan kiezen wie hij wil zijn en zich niet hoeft te herinneren dat hij de mensen van wie hij hield heeft vermoord. Dus wie zou die deal niet aannemen?"

Zo vreemd was de keuze van Cypher misschien dus ook niet. Het recente commentaar van de acteur laat wederom zien hoe zelfs een onbeduidend personage uit de klassieker lastige morele dilemma's kan oproepen.

NieuwsFilm

meest populair