Arnold Schwarzenegger duidelijk over toekomstbeeld 'Terminator': "we zijn al zover"

Arnold Schwarzenegger duidelijk over toekomstbeeld 'Terminator': "we zijn al zover"

De acteur is diep onder de indruk van Camerons schrijfwerk.

Arnold Schwarzenegger heeft al heel wat films gemaakt, maar zijn bekendste werk is toch wel zonder enige twijfel de futuristische Terminator-franchise. Volgens de acteur is dit echter helemaal niet meer zo futuristisch.

De eerste geliefde Terminator-films werden geschreven en geregisseerd door James Cameron. Volgens Schwarzenegger kan de regisseur welhaast in de toekomst kijken, want de films zijn volgens de spierbundel welhaast de realiteit geworden.

Werkelijkheid
Zo zegt Schwarzenegger: "Vandaag de dag is iedereen bang van kunstmatige intelligentie. Terminator gaat hier natuurlijk over, waarin de machines als het ware tot leven komen en een zelfbewustzijn ontwikkelen."

"Ik vind het dan ook uiterst indrukwekkend dat James dit heeft kunnen bedenken. Destijds werd er nog zo goed als niet gesproken over AI, maar nu, decennia later, is de fantasie een werkelijkheid geworden. Dat James dit heeft kunnen schrijven is ongelooflijk".

Bewondering
Het is duidelijk dat Schwarzenegger onder de indruk is, maar hij gaat nog verder dan dat: "Ik mag dan wel de rol spelen, James heeft alles bedacht. Alle lof gaat naar hem, maar hij is dan ook niet voor niets de beste regisseur ter wereld".

Bekijk hieronder nog een de trailer van de ijzersterke Judgement Day.



NieuwsFilm

meest populair