Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vol actie en geweld

Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vol actie en geweld

Killing Them Softly is een ondergewaardeerd pareltje.

Het grote voordeel van de helaas wat veel streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de misdaadactiefilm Killing Them Softly van regisseur Andrew Dominik, die je mogelijk kent van One More Time With Feeling en Blonde.

Killing Them Softly
De gangsterfilm Killing Them Softly uit 2012 heeft een hoofdrol voor Brad Pitt (The Big Short) en er zijn bijrollen voor onder meer Ray Liotta en Ben Mendelsohn.

De critics consensus op Rotten Tomatoes luidt (74%): "Killing Them Softly is een duister komische, diepgewortelde thriller die ook dienst doet als waarschuwend verhaal over het kapitalisme, waarvan de boodschap met mokerkracht wordt overgebracht."

Reacties
"Het was alsof je onderdeel van het geheel was geworden zo indringend was deze film. Ik kreeg bij het zien een sterk Coen Brothers gevoel en dat is geen slecht gevoel," aldus FilmFan op Moviemeter.


Rosicky schreef op Moviemeter: "Gaaf. Sfeervolle film met puik acteerwerk, een prettig sfeertje en een fijne kritische noot. De tempowisselingen storen een beetje en de plot is net wat te mager, maar dit is absoluut een bovengemiddelde misdaadfilm. Daar zorgen de constante spanning, sterke scènes tussen Pitt en Gandolfini en het maatschappelijke thema wel voor."

Op Netflix
Killing Them Softly ging op 18 oktober 2012 in Nederland in première. De film, die $15 miljoen kostte, bracht meer dan het dubbele op. Je kunt de film nu nog een keer kijken op Netflix.


Synopsis: Cogan is een crimineel die werkt voor de plaatselijke maffia in Boston. Hij wordt ingeschakeld wanneer enkele gangsters tijdens een belangrijke pokeravond overvallen worden. Cogan deinst voor niemand terug en gaat op zoek naar de daders. Tijdens zijn persoonlijk onderzoek voelt hij iedereen aan de tand en is hij zelfs bereid om over te gaan tot moorden.

NieuwsFilm

meest populair